Educació

El PSOE Menorca aposta per la creació d’una nova Llei d’Educació per garantir la inclusió i eliminació de la segregació escolar

El PSOE Menorca ha explicat aquest matí les seves propostes en matèria d’educació, unes propostes que han aprofitat per explicar als veïns i veïnes que s’han anat aturant a la taula informativa de Ses Moreres. 

En el cas del candidat al Congrés, Pau Morlà, ha defensat que “en els nostres compromisos prioritzam la universalització de l’educació infantil de 0 a 3 anys per mitjà d’una xarxa de recursos integrada, pública i gratuïta”. En aquest sentit, “també volem elaborar un pla d’extensió de l’educació infantil que garanteixi una oferta suficient de places públiques” de forma coordinada entre administracions.

A més, Morlà ha afegit que “seguirem apostant per tornar al pacte educatiu, del qual ha de sortir una nova Llei d’Educació per garantir la inclusió i eliminació de la segregació escolar per les condicions d’origen dels estudiants, per les seves necessitats educatives especials o per sexe”, una manera de “mantenir els centre d’educació especial per als alumnes que necessitin una atenció personalitzada”. 

Per tal que sigui possible, la candidata per Menorca al Senat, Carme Garcia, ha argumentat que “és fonamental que l’educació estigui ben finançada perquè és una eina bàsica per lluitar contra les desigualtats, la xenofòbia, el racisme o la violència masclista”. 

En aquest sentit, la candidata s’ha afegit a la proposta socialista a nivell autonòmic “d’augmentar la inversió en educació fins el 5% del PIB”, la qual cosa s’hauria d’aconseguir “de forma progressiva cap a l’any 2025”. Un increment de recursos importants que “revertiria a les comunitats autònomes perquè som les competents en matèria d’educació”. 

També es vol “combatre l’abandonament escolar amb mesures acordades entre totes les administracions responsables per aconseguir que al final de la legislatura un 90% dels  i les joves pugui optar als estudis postobligatoris” així com “aprovar l’estratègia de digitalització en educació i formació professional amb la qual volem millorar la connectivitat digital dels centres educatius”. 

Per últim, els candidats han demanat el vot per al Partit Socialista perquè, “davant les dretes que van en contra de l’educació, nosaltres sí tenim un model que creu en l’educació pública i hi fa feina per millorar-la dia a dia”.