Economia

El PSOE Menorca aposta per la creació de l’Agència Menorquina de Desenvolupament Local

També es fomentaran polítiques de retorn per a aquells joves que han hagut de marxar i no troben oportunitats per a desenvolupar el seu projecte laboral a Menorca

El PSOE Menorca creu en una política econòmica que permeti el desenvolupament local i que incideixi en el benestar social de la societat menorquina a través del foment de l’ocupació de qualitat, de la diversificació econòmica, l’impuls de l’emprenedoria i el suport a les empreses locals. Ho feim des d’una perspectiva que inclou les particularitats del nostre territori com a illa Reserva Biosfera i les necessitats de les persones que hi viuen.

Així, entenem que l'administració pública ha de fomentar polítiques d'acompanyament pel desenvolupament de l'economia local mitjançant la posada a disposició als nostres empresaris d'espais de cooperació, d'assessorament, d'orientació, de formació i de treball conjunt. Sota aquestes premisses neix la idea de la creació de l'Agència Menorquina de Desenvolupament Local. 

La candidata al Consell Insular, Susana Mora, ha apuntat que “a Menorca comptam amb un gran avantatge, que és tenir un model econòmic i diversificat fruit de la feina de moltes generacions de menorquins i menorquines. Per tot açò i sent una societat emprenedora, volem fomentar tota aquesta activitat amb propostes molt clares com la creació d’aquesta Agència”. 

L'objectiu d'aquesta nova agència és impulsar el talent i l'emprenedoria. Per una banda, es detectaran i es donarà suport a nous talents i, per l'altra, a noves idees empresarials. La formació també serà un dels puntals de l’Agència. S’oferiran un ventall d’activitats de formació adaptades a les necessitats locals. D'aquesta manera, es desenvoluparan, articularan i connectaran accions i polítiques entre els diferents agents econòmics i socials del territori per tal de crear sinergies de treball i potenciar l'efecte multiplicador dels resultats conjunts.

L'Agència Menorquina de Desenvolupament Local, que es proposa inicialment que s’ubiqui al Recinte Firal de Maó aportant noves oportunitats de dinamització d’aquest espai estratègic, tindrà espais de coworking, espais per associacions empresarials, espais de desenvolupament de polítiques de disseny industrial, aules de formació i manteniment d'un espai firal per fomentar l'activitat empresarial i industrial de Menorca.

Per la seva part, el candidat al Parlament, Marc Pons, ha afegit que “feim una aposta valenta en favor de la diversificació, la internacionalització i la modernització de les nostres empreses”, i per açò, “per als propers 5 anys, arribaran 36 milions d’euros a Menorca a través de la Llei d’Indústria per afavorir aquest modernització”. Per altra banda, ha conclòs, “seguirem apostant per la innovació de manera conjunta entre empresa privada i administració pública i també per atreure inversió forana que aposti per la vessant tecnològica i per la indústria nàutica”. 

Pla insular per a la creació d'espais de coworking

A més a més, el Partit Socialista de Menorca aposta per la creació d'un pla insular per a  la creació d’espais de coworking municipals amb l'objectiu de donar suport als autònoms i autònomes. L'objectiu d'aquest pla és posar a disposició dels autònoms i les autònomes un espai de treball compartit. A part, aquests tipus d'espai aporten als seus usuaris i usuàries la possibilitat d'obtenir beneficis col·laterals com la creació de comunitat, generació de networking, reducció de les seves despeses, i cooperació entre la resta dels usuaris i usuàries de l'espai, ja sigui per resoldre dubtes, projectes compartits o idees.

Retorn del talent

També s’apostarà pels i les joves de Menorca i creant polítiques de retorn per a tots aquells i aquelles que han hagut de marxar i no troben oportunitats per a desenvolupar el seu projecte laboral a Menorca. Per açò, conjuntament amb la conselleria de Treball del Govern de les Illes Balears, es treballarà per fer polítiques efectives per afavorir el retorn dels i les joves que per motius de feina són fora de Menorca, tant a l’estranger com a tot el territori espanyol. Aquest pla inclourà totes les mesures necessàries per fer front al retorn de talent, des d’infraestructures, habitatge, formació, incentius fiscals, ajusts al trasllat i ajuts per a iniciar l’activitat.