Traspas

El PSOE Menorca acusa al PP que no defensar un model territorial per Menorca és veritablement devastador

El PSOE Menorca vol deixar pal·lès que, en primer lloc, sense el Pla Territorial Insular del 2003, indrets naturals i verges com Macarella, Macarelleta, la Vall, Alparico, i molts d’altres, a dia d’avui estarien més urbanitzats que mai. És gràcies al PTI de 2003 que el territori de Menorca ha suposat un model pioner i diferenciat i ha aconseguit que no ens convertim en Eivissa o Mallorca.

Un altre exemple clar és l’Hotel de Son Bou. En aquest sentit, els i les socialistes volem deixar clar que sense el PTI del 2003 a dia d’avui hi hauria construïdes 4 torres en lloc de 2 i, probablement, des del Pont fins la platja estaria tot urbanitzat. És aquest el model que defensen?

Per altra banda, en lloc del camí de cavalls, tindríem una carretera que donaria la volta de l’Illa, tal i com indicava el pla anterior al PTI. Realment és aquest el model que defensa, Coia Sugrañes? Si el model del PP veritablement és aquest, només resta que ho expliquin, ja que fins ara ningú sap què defensen. Per als populars, protegir Macarella és devastador? Protegir Menorca és devastador?

En segon lloc, és important repetir que si el PP no estava d’acord amb el model territorial establert al PTI de l’any 2003, tenia l’oportunitat de canviar-lo durant la seva legislatura o, com a mínim, revisar-lo i modificar aquells aspectes que consideraven que no anaven d’acord amb el model que defineix Menorca, i no ho van voler fer perquè no es van atrevir a explicar el model que defensen. No obstant, senyors del Partit Popular, si consideren que el PTI és devastador, significa que volen la destrucció del nostre territori.

Per últim, els i les socialistes volem recordar que s’hagués pogut evitar la sentència del Princesa Son Bou si l’Ajuntament d’Alaior hagués tingut la voluntat de facilitar l’informe de Telecomunicacacions que hi mancava per aprovar el PGOU i que se li va requerir reiteradament a l’encara batlessa popular. Eficiència que sí existeix quan es tracta d’agilitzar llicències personals.