IMG_6237

El PSOE es proposa gestionar gairebé 500 habitatges públics a Menorca al proper mandat

  • Es construiran 200 pisos, i se n’incorporaran 100 procedents del Registre de Grans Tenidors destinats a joves

La política en matèria d’habitatge ha estat una prioritat durant aquest mandat. L’accés a l’habitatge és hores d’ara un problema a totes les illes, també a Menorca, i per açò hem aplicat des de les administracions progressistes polítiques transversals, valentes i innovadores. 

La candidata del PSOE al Consell de Menorca, Susana Mora, ha defensat que “hem de convertir l’habitatge en la cinquena pota de l’estat del benestar, i per açò a tots els nostres programes electorals incloem el ferm compromís amb l’habitatge”. 

El candidat socialista al Parlament, Marc Pons, ha explicat que “la feina feta durant aquest mandat és molta, i dóna fruits. La feina en habitatge és complexa i vol temps, i cal recordar que partíem de zero, de governs del PP que enlloc de generar sòl públic, el venien per fer hotels. Hem fet molta feina, però encara n’hem de fer més, no hi ha dubte”. Així, ha destacat els 62 habitatges públics que hi ha en construcció a Menorca, l’aprovació de la Llei d’Habitatge, els 2,3 milions d’euros que s’han destinat a ajuts al lloguer a Menorca, multiplicant per 5 el nombre de beneficiaris, o l’obertura de l’oficina de l’IBAVI a Menorca. 

De cara a la propera legislatura, el PSOE proposa:

  • Construir 200 habitatges públics (incloent els 62 ja en construcció).
  • Posar a disposició de lloguer social 100 habitatges buits cedits pels grans tenidors gràcies a la Llei d’Habitatge per tal que els joves es puguin emancipar. 
  • Així, s’arribaria a gestionar 517 habitatges públics a l’Illa, quan ara mateix l’IBAVI en gestiona 217.
  • Posada en marxa d’un Observatori de Preus per tenir informació directa i fiable dels preus dels lloguers per pobles i zones com a element de referència per a evitar especulacions. 
  • Bonificació de l’impost de construcció per als habitatges públics. 
  • Bonificacions per als lloguers de llarga durada. 
  • Desplegament a Menorca del model de cooperatives d’habitatge que s’està impulsant a Mallorca.

Per la seva banda, la candidata socialista a l’Ajuntament de Sant Lluís, Carol Marquès, ha destacat la feina feta des del Consell i el Govern balear en matèria d’habitatge, remarcant la necessitat que des dels municipis es treballi també amb decisió en aquesta matèria. Així, ha afirmat que «durant el proper mandat, activarem polítiques per reactivar el mercat de lloguer, crearem un padró d’habitatges buits al municipi i contribuirem a la seva sortida al mercat del lloguer, i volem construir habitatge de lloguer públic per a joves, gent gran, pisos d’emergència social i cedir terrenys o edificis a l’IBAVI per ampliar el parc d’habitatge públic al municipi ».