Nova foto candidatura Es Migjorn

El PSOE des Migjorn presenta un equip “molt preparat” i amb un objectiu comú: “que Es Migjorn sigui més Gran que mai”

“Som una llista de futur, un equip que creu en un projecte comú: Que Es Migjorn sigui més Gran que mai. Som un grup de persones preparades que es complementen per esdevenir un equip compacte, proper a la gent, coneixedor de la realitat social, cultural, educativa i econòmica del municipi. Tots i totes tenim el compromís i les ganes de dedicar uns anys de la vida a fer feina en favor del nostre poble. Es tracta d'un equip amb persones implicades en les associacions i entitats municipals, conscients de la importància de la participació ciutadana en les decisions de l'Ajuntament i amb la voluntat de millorar la vida política del municipi.” Així ha definit la candidatura del PSOE Migjorn el seu cap de llista, Pere Moll, durant l’acte de presentació celebrat avui i en el qual també hi ha participat les caps de llista a Consell i Parlament, Susana Mora i María José Camps.

 

Prèviament Moll ha fet balanç de la feina feta i ha exposat les principals propostes socialistes per al present i el futur des Migjorn Gran. Després de repassar breument la seva trajectòria com a representant socialista a l’Ajuntament des que va assumir la regidoria d’esports, festes i governació l’any 2003, ha destacat el fet que l’actual equip de govern ha complert amb el 90% dels compromisos que van subscriure amb els ciutadans ara fa quatre anys.

 

 

En l’àmbit econòmic el candidat ha recordat que, ara fa 4 anys, va heretar un “pressupost municipal que encara no estava aprovat; es devien 470.000€ als proveïdors i s’arrossegava un deute amb el Consorci de Residus per la recollida i el tractament dels fems de 400.000€. Però gràcies a quatre anys de feina, “molt positius, hem aconseguit que aquests deutes ja siguin història. Ho hem aconseguit sense apujar impostos, amb seny, amb una molt bona gestió econòmica duita a terme per tot l'Equip de Govern.”

 

Respecte dels serveis a les persones Moll ha destacat la feina feta per millorar la seva “eficàcia. Les famílies s'han atès de manera ràpida i eficaç i hem aconseguit que el centre de dia sigui un espai obert i amb moltes activitats a través del Projecte inter generacional. Hem rehabilitat l'antic escorxador com a sala d'assaig i transformat el Saló Verd en una sala polivalent. Hem fet que la cultura ens ajudi a dinamitzar el poble durant l'hivern a través de ‘Es Migjorn Plan i Tasta Es Migjorn’. Hem donat suport, econòmic i humà, a associacions i entitats per l'organització de la Gran Migjornale, el Festival de Música antiga i els Dimarts as Migjorn. Hem promocionat la biblioteca i hem organitzat la Gran Musicale, la fira de Sant Miquel Pagès, els actes de commemoració dels 25 anys d'independència, el Torneig de Glosa i l'apertura del túnel antiaeri acrediten la nostra feina i reconeixement a la nostra història i tradicions.”

 

La reducció del dèficit que tenien “l’escola de música i l’escoleta Xibit, l’ampliació de l’oferta d'instruments a l'escola de música i l’adequació de la planta baixa, així com la primera fase de la coberta de les grades del camp de futbol,” són d’altres aspectes de la feina feta que ha destacat Moll.

 

En l’àmbit del patrimoni ha recordat l’adquisició de “l'edifici que és i serà seu definitiva de l'Ajuntament. Hem permutat dues parcel·les de Sant Tomàs per el casat de Binicudrell de Darrere. Hem reaprofitat l'antiga biblioteca per oferir un espai de Coworking.”

 

Tot plegat sense oblidar la tasca realitzada en l’aspecte turístic fent “feina conjuntament amb els empresaris turístics per a millorar la nostra urbanització. S'han millorat les rutes senderistes. S'ha reeditat la guia turística i mediambiental. Hem dinamitzat la urbanització amb mercats, demostracions eqüestres i d'agility, etc.” Una feina per estar “ben orgullosos.”

 

 

“Però toca mirar cap al futur. L'equip de persones que formam la llista del PSOE Migjorn hem fet un programa electoral amb projectes concrets i un objectiu clar: millorar la vida de totes les migjorneres i migjorners.” Un programa elaborat a partir “d'idees pròpies i de propostes, demandes i suggeriments de les veïnes i veïns i de diferents col·lectius. Les hem recollit a través d'enquestes ciutadanes i reunions amb els sectors empresarials, socials, culturals i educatius del municipi. Volem donar molta més importància a la participació ciutadana a través d'enquestes, reunions i consultes populars.”

 

Els punts clau del programa del PSOE Migjorn són:

 

1-Brindar la possibilitat als veïns del nostre poble a decidir, entre tots, l'ús que volem pel Casat de Binicudrell de Darrere –amb uns 800m2 útils-  i cercar el finançament necessari d'entre totes les administracions per rehabilitar el Casat i dur endavant el projecte.

 

2.- Fer les gestions necessàries per tal que una part de Binicudrell de Darrere aculli també la seu de la Menorca Talaiòtica

 

3-Fet ja el projecte tècnic, exigir al Consell que executi el carril bici Migjorn-Sant Tomàs.

 

4- Exigir un Transport públic digne per a Migjorn Gran, en horaris i freqüències

 

5-Fet ja el projecte tècnic, millorar les instal·lacions i peatonalitzarem des de Sa Plaça fins Es Cap de la Vila. Es mantindran uns horaris d'accés per a residents i proveïdors dels comerços.

 

6-Donar continuïtat al programa d'una atenció de qualitat per a la gent gran: Centre de dia, servei d'ajuda a domicili, menjar a domicili,...

 

7-Continuar donant suport a les entitats socials, educatives i culturals del municipi.

 

8-Mantenir els serveis d'escoleta infantil, escola de música, escola d'adults,...

 

9-Seguir dinamitzant el poble, tant a l'estiu com a l'hivern, amb iniciatives com: Dimarts as Migjorn, Gran Migjornale, Es Migjorn Plan, Gran Musicale, Tasta as Migjorn,...

 

10- Elaborar i executar un Pla de millora de la zona esportiva.

 

11-Ara que els terrenys ja són municipals i un cop redactat el projecte, resoldre de manera definitiva el problema de l'estació de bombeig de la carretera de Sant Tomàs.