DSC_0316 (2)

El PSOE demanarà que els Pressupostos de l'Estat per l'any que ve ja recullin la tarifa plana dels vols interilles i les inversions estatutàries

.- Així ho ha exposat el diputat per Balears Pere Joan Pons qui també ha abordat l'actualitat política per demanar al Sr. Rajoy que respecti la Constitució i se sotmeti a la investidura

 

"Des del Grup Socialista estem acabant de perfilar diverses propostes que afecten Balears per remetre-les al Congrés. La primera és una en la qual ja s'està fent feina a la Comunitat (el conseller menorquí Marc Pons hi està treballant): demanem que en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017, i després d'adaptar-nos als reglaments de la UE, ja es contempli la tarifa plana interilles de 30 euros." Aquest ha estat un dels principals anuncis que avui ha fet a Menorca el diputat al Congrés per Balears Pere Joan Pons.

 

Pons, qui s'ha compromès a venir a Menorca "sempre que pugui", també ha exposat que està fent feina per tal que les inversions estatutàries (que estan contemplades a l'Estatut) es recullin als PGE 2017. "Es tracta que el que se'ns deu, el que està pendent, es reconegui en els Pressupostos per l'any que ve. Ara mateix la Conselleria d'Hisenda està treballant en quina seria la xifra que es reclamarà. Lligat amb això hi ha el del Règim Especial de Balears (que ja hauria d'estar en vigor des del 2015 i no ho està perquè el Sr. Bauzà no ho va acabar de tancar): a l'abril hi va haver una reunió amb més de 50 entitats sobre aquest tema i nosaltres donem continuïtat a les reivindicacions d'aquestes entitats respecte del REB. Instarem al Congrés de Diputats a reclamar al Govern de l'Estat que ho acceleri."

 

A més d'aquestes demandes històriques el diputat també ha exposat una altra iniciativa impulsada des de les Illes que es portarà en breu al Congrés i que dóna continuïtat al constant compromís dels i les socialistes amb l'ocupació de qualitat –tant des de l'oposició com des dels actuals governs autonòmics, insulars i municipals-. "Presentarem una Proposició No de Llei per tal que es considerin malalties professionals les patologies que pateixen les cambreres de pis. Per a nosaltres aquest col•lectiu també és el símbol de la situació que viuen molts treballadors i treballadores d'aquest país."

 

En definitiva Pere Joan Pons ha anunciat la presentació d'iniciatives que evidencien la coherència dels plantejaments dels i les socialistes. "Continuem amb propostes que ja vam plantejar quan érem a l'oposició a Balears i que hem impulsat en aquest primer any de govern autonòmic i a les institucions insulars. No és una feina que comencem de zero, és una feina des del terreny i que durem a terme a partir del treball previ."

 

En un àmbit més general el diputat també ha posat l'accent en algunes de la quinzena de propostes que el Grup Parlamentari Socialista ja ha presentat –i que es registraran els pròxims dies-. "Derogació de la LOMCE, de la Reforma Laboral, de la Llei 'Mordassa', modificar la denominada Llei Montoro que asfixia als municipis no deixant-los invertir el seu superàvit en les necessitats dels veïns i veïnes. Hem plantejat una Llei de Canvi Climàtic, tema important sobre el qual s'hi ha de treballar fort; així com propostes per retornar al Pacte de Toledo i abordar la situació de les pensions" després que durant els darrers anys de govern Rajoy la vidriola de les pensions s'hagi reduït a la meitat. També ha destacat dues peticions de compareixença: del Ministre De Guindos perquè expliqui què està passant amb Europa i del Ministre Montoro sobre el sostre de despesa; sense oblidar que hem demanat una Comissió d'Investigació sobre l'actuació del Ministre Fernández Díaz –després del que s'ha fet públic sobre les seves relacions i intencionalitats polítiques interessades en la relació amb el cap de l'oficina Antifrau de Catalunya-.

 


Situació Política actual

Respecte del procediment d'investidura Pons ha exposat que en aquests moments es viu "el Primer capítol i en aquest capítol li toca fer passes al Sr. Rajoy. La Constitució diu clarament (a l'article 99.2) que qui rep l'encàrrec del Rei ha d'explicar el seu programa al parlament. Per tant la responsabilitat és de qui és. Després ja veurem si suma o no suma."

 

Un raonament que ha compartit plenament el Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur, qui també ha volgut agrair públicament el compromís que sempre ha demostrat Pere Joan Pons amb Menorca i amb les seves necessitats. Un compromís que viurà noves passes durant aquesta legislatura a partir de la seva voluntat de venir periòdicament a Menorca "no només per explicar el que fem al Congrés, sinó per recollir les propostes que siguin necessàries per a Menorca i els menorquins."