Candidatura Ciutadella 1

El PSOE de Ciutadella presenta una candidatura “preparada, de gent formada i amb experiència”

“El primer objectiu que em vaig marcar quan vaig ser elegida candidata va ser el de formar un bon equip amb persones provinents de diferents àmbits. I avui puc dir que estic molt contenta. Tenim una persona amb coneixements urbanístics, una altra en l’àrea de serveis socials, una altra en la part econòmica, una en la de cultura, en la de turisme, en la d’esport... Persones que, a més,  actualment estan en actiu professionalment, és a dir que no són aquí perquè vulguin cap cadira.” D’aquesta manera ha començat a definir la candidatura del PSOE de Ciutadella a les eleccions municipals la seva cap de llista, Noemí Camps, durant l’acte de presentació celebrat al Casino 17 de gener.

 

Davant d’unes dues-centes persones el PSOE ciutadellenc ha ofert una presentació en la qual ha tingut un paper important la cultura (amb actuació de Bonts International Clown School i Top Divas Fascination). Damunt de l’escenari Camps ha estat acompanyada pels membres de la candidatura, representants de les llistes a Consell i Parlament amb Susana Mora i María José Camps al capdavant i l’actual portaveu del Grup Socialista, Pilar Carbonero com a mestra de cerimònies.

 

Durant la seva intervenció Noemí Camps ha exposat els pilars per guanyar, “i guanyar perquè hi hagi el canvi tan necessari a l’Ajuntament de Ciutadella.” El primer és tenir “un bon equip. Un equip, una llista que es caracteritza per persones joves i noves al davant, però amb gent amb experiència al darrera. I això, és per un motiu molt clar: perquè a l'Ajuntament de Ciutadella fa falta estabilitat i continuïtat en les polítiques. Per tant, és necessari aquest projecte de futur, garantit amb unes persones amb prou recorregut i energia. I la darrera característica d'aquest equip és l'empatia, la proximitat i el compromís de tots els seus integrants, que fa que això sigui un equip 100% cohesionat i amb moltes ganes de fer feina pel nostre poble.”

 

El segon pilar, són les idees, el projecte. “Un projecte realista i que doni resposta a les demandes dels ciutadans. Un projecte on les persones no siguin tractades com a nombres que formen part d'un pressupost, sinó que siguin tractades com el que són: subjectes de drets.” Per això s’ha compromès a fer  “les gestions necessàries per recuperar el centre d'Alzheimer,” el servei de ludoteca i a reactivar el Pla de vivenda social “perquè tothom tingui dret a una vivenda digna.”

 

En l’àmbit econòmic ha exposat la voluntat de crear un viver d'empreses, “un espai municipal amb tots els recursos necessaris a un preu raonable amb l'objectiu de donar facilitat a les persones que vulguin iniciar un negoci.” En aquest aspecte ha posat de rellevància “els sectors quaternari de les Noves Tecnologies  i el sector quinari, és a dir, tots aquells serveis relacionats amb salut, educació, cultura, investigació... Aquests sectors, juntament amb el turisme, són en el futur de Menorca i de Ciutadella i des de les administracions hem d'intentar donar les màximes facilitats possibles perquè el creixement econòmic a la nostra illa sigui una realitat. Però sense vendre falses expectatives.”

 

Un altre punt destacat ha estat la necessitat “d'una ciutat per tothom i de tothom. Per això continuarem amb el procés de revisió del Pla general i del pla especial del casc antic i farem esforços perquè siguin consensuats per totes les forces polítiques per tal de garantir el seu compliment i el seu sosteniment en el temps.”

 

En un quart punt s’ha referit al necessari paper de la cultura. “Recuperarem Can Saura Miret per convertir-lo en centre cultural. Som conscients de que els jutjats de Ciutadella necessiten un espai digne, però en aquests moments el que s'està intentant fer és traslladar la provisionalitat a un altre lloc que té un potencial molt important. També demanarem al Ministeri de Foment que es faci càrrec de les deficiències del Teatre d’Es Born i en garantirem una gestió pública. Comptàvem amb el més difícil, que era el finançament de les obres, 4 milions d'euros que va aconseguir na Pilar Carbonero quan era Alcaldessa. I no han estat capaços de fer un seguiment adequat.” Respecte de les entitats Camps s’ha compromès a potenciar la Fundació Ciutadella Cultura “per arribar a un pacte per la cultura.”

 

En relació a la transparència i la participació la cap de llista del PSOE de Citadella ha exposat la voluntat de crear “un portal de transparència a la web municipal on tota la informació estigui a l'abast del ciutadà d'una forma clara i entenedora;” garantir la participació ciutadana “com a eina fonamental per a enriquir la política i, si fa falta, posarem en marxa processos de consulta ciutadana en alguns aspectes d'especial rellevància. I ens comprometem a rendir comptes de tot el que es va fent i del compliment del nostre programa electoral.”

 

Per últim el darrer pilar per guanyar que ha detallat Camps és la “confiança del poble. Un element imprescindible perquè guanyi l'esquerra i perquè tots puguem disfrutar d'una Ciutadella cohesionada, pròspera i innovadora, exemple de bon govern, territorialment sostenible i amant de la cultura.”

 

Tres pilars –equip, programa i confiança- que es tradueixen en l’afirmació final de Noemí Camps: "No tingueu cap dubte de què esteim  preparats per una nova Ciutadella.”