Dependència

El PSOE aposta per a la construcció d'un Centre polivalent per a persones amb discapacitat física

  • També, s’ampliaran els horaris de l’atenció a domicili i es fomentarà la gratuïtat del servei de teleassistència

Menorca és una illa social i compromesa amb la seva gent però amb molts reptes encara per resoldre. L'atenció a les persones és una part fonamental per aconseguir una societat cohesionada i, per tant, hem de garantir que les necessitats assistencials de la societat menorquina estiguin cobertes. Açò només és possible amb un equip de govern sòlid que posi a les persones en el centre de les seves polítiques com ho fa el partit socialista.

Durant els últims 4 anys s'ha treballat de manera decisiva en les polítiques d'atenció a les persones depenents perquè els i les socialistes creiem en una societat inclusiva on cap persona quedi enrere. Entre les principals actuacions portades a terme, han destacat la creació de més de 200 places en centres de dia, la posada en marxa del Centre d'Alzheimer, la inauguració del Centre ca'n Respir, les millores en el centre de Trepucó o les noves ajudes per a persones per gent gran i persones amb discapacitats que resideixen a casa seva. Però encara queda molt per fer i resoldre per aconseguir una Menorca encara millor.

El Partit Socialista de Menorca proposa la construcció d'una residència per atendre a persones amb discapacitats físiques, com podrien ser persones amb Parkinson, lesions medurals o esclerosi múltiple. Actualment Menorca no compta amb un servei específic per aquest col·lectiu com sí a les altres illes, el que provoca que en la majoria de casos es derivin aquests pacients en Centres Socials com el de Santa Rita o geriàtrics, tot i no tenir l'edat corresponent i no ser centres adaptats al 100% a les seves necessitats.

Aquest nou centre tindria una ocupació d'entre 20 i 25 places residencials i un espai de centre de dia per persones amb discapacitat física. A més, oferirà serveis complementaris de suport com la fisioteràpia, l’estimulació i tallers específics, que podran fer servir tant les persones ingressades, com pacients externs. La gestió d’aquest centre estarà enfocat amb el model d’atenció centrat amb les persones i es fomentarà que els pacients puguin viure de la manera més autònoma possible.

Els i les socialistes creiem també important posar facilitats a totes aquelles persones dependents que desitgin romandre a casa, per açò es proposa l’ampliació dels horaris a aquelles persones que així ho necessitin. La candidata a la Presidència del Consell Insular, Susana Mora, ha manifestat que "les persones depenents de Menorca i els seus familiars han de poder decidir si volen optar per un centre especialitzat o per l'atenció domiciliària i l'administració pública ha de posar els recursos suficients perquè ambdues opcions siguin possible”. Així, els i les socialistes ampliarem els horaris de l'atenció a domicili, fomentarem la gratuïtat del servei de teleassistència per a tothom i implementarem la teleassistència avançada”, ha conclòs Mora. 

Per la seva part, el candidat al Parlament de les Illes Balears, Marc Pons, ha afegit que “el Govern de les Illes Balears destina cada any 13 milions i mig d’euros en polítiques de dependència a Menorca, i en aquest sentit, el nou centre que avui anunciam s’ha de pagar de forma conjunta entre el Consell Insular i el Govern si els socialistes governam, i el gestionarà la Fundació de Persones amb Discapacitat”.