IMG_4442 (1)

El PSOE, amb el suport de l’exministre Moratinos, aposta per una Menorca referent internacional en sostenibilitat i en el diàleg sobre la Mediterrània

“Menorca necessita estar ben posicionada socialment, econòmicament i culturalment. I té el potencial per fer-ho. Hem de recordar que hem estat eix central de la Mediterrània i que ho podem tornar a ser. Estem a només dues hores de distància de qualsevol dels principals destins d’Europa.” Així ha exposat la necessitat de què Menorca recuperi el protagonisme internacional, la candidata del PSOE  Menorca al Consell, Susana Mora.

 

Per aconseguir-ho resulta necessari estalonar iniciatives de caràcter internacional que puguin tenir com a referència Menorca i “és imprescindible millorar la connectivitat. Els socialistes tenim el primer compromís damunt la taula, rubricat per en Pedro Sánchez: tarifa plana a 30€ entre les Illes. A partir d’aquí hem de seguir fent feina per un model econòmic sostenible, que és el que permet Menorca i l’únic que permetrà repartir la riquesa entre tots els menorquins i menorquines.”

 

Aquest model y aquesta voluntat de posicionament internacional té un valedor de primer nivell: l’ex Ministre d’Exteriors Miguel Ángel Moratinos. Des de Sant Lluís -i acompanyant als candidats a la Batlia de Maó i Sant Lluís Vicenç Tur i Teresa Borrás i a les candidates a Consell i Parlament Susana Mora i María José Camps- Moratinos ha expressat el seu suport a les candidatures del PSOE  Menorca. “He vingut a Menorca a donar suport als meus amics socialistes, perquè aquestes eleccions són transcendentals per a l'illa, per a les seves ciutats i pobles i per als seus ciutadans i ciutadanes.”

 

El suport de qui va ser Ministre d’Assumptes Exteriors entre 2004 y 2010 es tradueix en el compromís d’ajudar a Menorca a “formar part de la xarxa espanyola de sostenibilitat, que l'Illa i Maó siguin models a la nova xarxa de Nacions Unides de l'Agenda de Sostenibilitat que s’aprovarà el 2015 i que els ciutadans i ciutadanes de Menorca se sentin orgullosos de formar part d'un model on es respecta la biodiversitat, on es respecta el medi ambient, on es canvia el model econòmic i social i es demostra al ciutadà, al treballador, al petit comerciant, al pagès,  al pescador que té una altra manera de viure i de viure millor.”

 

Però la voluntat de reprendre la preponderància de Menorca més enllà de Balears i d’Espanya també passa per què l'Illa pugui “seguir exercint un paper d'acostament a la Mediterrània. Menorca ha de saber servir de plataforma perquè el diàleg, la trobada i el debat puguin florir en un mar que en els últims dies i setmanes més sembla un mar mort que un mar de trobada. Per això també ofereixo la meva ajuda i la meva col·laboració perquè el futur alcalde de Maó, Vicenç Tur, pugui celebrar tots els estius trobades MED 21, el Mediterrani en el Segle XXI, on personalitats polítiques, culturals, socials, econòmiques i empresarials puguin debatre sobre el futur de la Mediterrània en un ambient de trobada, de pau, de tolerància i de diàleg.”