El Parlament insta ara al Govern a posar en marxa el projecte de distribució de gas a Menorca que el PP va paralitzar el 2003

.-Marc Pons: “El PP ens ha fet perdre 12 anys. Ara volen recuperar el projecte del Primer Pacte que Matas va paralitzar i desmuntar.”

El Parlament de les Illes Balears va aprovar ahir una Proposició No de Llei sobre la distribució de gas natural, en la que insta al Govern de les Illes Balears a posar en marxa “en la major brevetat possible, les infraestructures de conducció de gas natural per a tota l’illa de Menorca”.

El Grup Socialista ha presentat una esmena a la PNL del Partit Popular, que només parlava de la distribució de gas natural a Mallorca, per incorporar la gasificació de l’illa de Menorca mitjançant el gasoducte submarí, des de Mallorca, amb la finalitat de que la illa quedi integrada, en el conjunt del sistema gasista espanyol.

Així, el Parlament ha demanat que “el Govern de les Illes Balears insti el canvi de l’actual classificació B del gasoducte Mallorca-Menorca en la planificació estatal a la categoria A , que és prioritària”.

Mentrestant no s’executi aquest projecte, no obstant, “el Govern de les Illes Balears, en la major brevetat possible, farà el necessari per dotar a l’illa de Menorca de les infraestructures de conducció de gas natural així com la distribució de gas a tota l’illa”, apunta la PNL finalment aprovada.

Això vol dir que Menorca ha de començar a desenvolupar la seva xarxa de distribució de gas, tot i que encara no s’hagi posat en marxa la construcció del gasoducte. Mentrestant, el gas arribarà a Menorca en vaixells, tal com preveia el primer pla de desenvolupament gasista de Menorca que va aprovar, convocar i adjudicar el primer govern del Pacte de Progrés”, ha explicat el diputat socialista Marc Pons, autor de l’esmena.

Pons ha defensat la necessitat de construir quan abans millor el gasoducte, però també ha assumit la proposta del PP de que, mentre no hi sigui, el gas pugui arribar per via marítima. Ha deixat clara, no obstant, la seva indignació, perquè el PP proposi recuperar ara un projecte que ell mateix va bloquejar, paralitzar i desmuntar en el 2003.

“El PP ens ha fet perdre 12 anys. Ara volen recuperar el projecte del Primer Pacte que estava ja adjudicat i que  Matas va paralitzar i desmuntar en guanyar les eleccions el 2003” ha denunciat Pons.

El diputat menorquí ha afegit que “si Menorca havia de ser primera illa on havia d’arribar el gas, el PP no només ha aconseguit que sigui la darrera sinó que, a dia d’avui, la única solució que poden aportar és aquella que fa 12 anys van paralitzar”.

Aquesta PNL del PP, amb l’esmena del PSIB-PSOE (esmentada a la vegada pel PP per afegir la possibilitat del gas per vaixell fins que estigui construït el gasoducte) ha estat aprovada per unanimitat en la Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears.