Foto Elena Baquero en Comissió 25.09.2015

El Grup Socialista recorda que, després de 4 anys sense resposta, la Cambra de Comerç de Menorca en breu disposarà de recursos per a la seva continuïtat

.- La presidenta de la Cambra –en declaracions al Diari Menorca- agraeix ‘la bona disposició del Govern i el Consell’


.- La diputada Elena Baquero demanarà al Grup Popular que retiri la Proposició No de Llei (PNL) sobre la situació de la Cambra de Comerç de Menorca que els representants del PP han presentat a la Comissió d’Economia del Parlament

El Grup parlamentari Popular pretén defensar, en la sessió de la Comissió d’Economia que se celebrarà demà dijous, una Proposició No de Llei que insta al Govern balear a prendre les mesures necessàries per evitar el tancament de la Cambra de Comerç de Menorca i li demanda que l’ajudi econòmicament.
Des del Grup Socialista, la diputada menorquina Elena Baquero, lamenta la manca de rigor i coherència dels representats populars en aquesta qüestió, ja que durant 4 anys el PP no ha volgut atendre les peticions d’ajuda sol•licitades des de la Cambra de Menorca i ara, una vegada a l’oposició, mostren una canviant i sobtada preocupació per la institució.
“Aquesta PNL no té cap sentit. El compromís amb la Cambra de Comerç està tancat, la premsa ja l’ha recollit i amb aquest acord extraordinari s’assegura la pervivència de la Cambra i s’evita el seu tancament immediat.”, ha expressat Baquero.

D’aquesta manera el Govern actual dóna resposta a les necessitats immediates de la Cambra. “En poc més de dos mesos se’ls dóna una solució després que durant 4 anys el Govern Bauzà no mogués ni un sol dit per ajudar-los a resoldre les dificultats;” ha subratllat la diputada menorquina. Una actuació que, com recull el Diari Menorca en la seva edició d’avui dimecres, agraeix la presidenta de la institució –La presidenta de la Cambra, Magda Pons Quintana, va mostrar ahir la seva satisfacció per el suport obtingut ‘per la bona disposició del Govern i el Consell’-.
Respecte de la manca de coherència del Grup Popular, Baquero exposa que el Govern del PP podia haver estalonat econòmicament a la Cambra durant els darrers 4 anys, quan els representants de la institució ja alertaven de les greus dificultats que patien –Diari Menorca 13.02.2014: el Secretari General de la Cambra anunciava que havien hagut d’acomiadar a tota la plantilla manco a una persona per tenir ‘dotze mesos més de supervivència’. També exposava que havien mantingut reunions amb el Govern Balear del Sr Bauzà i amb l’Insular del Sr Tadeo i havien obtingut bones paraules, ‘però si no aconseguim doblers, no ho aconseguirem’-. “Promeses, bones paraules, però no va arribar ni un euro a la Cambra. En canvi en els poc més de 100 dies que han passat des que es va constituir aquest nou Govern, el Govern del Canvi, els responsables de la Conselleria de Treball i de la Conselleria insular d’Ocupació ja s’han reunit dues vegades amb els respresentants de la Cambra i ja s’està donant resposta a difícil situació que pateixen.”
“Durant anys no han atès a les dificultats de la Cambra i ara intenten córrer per reclamar un ajut que el Govern ja va comprometre al setembre i que en breu serà una realitat. Crec que el més adequat, el més decent, seria que retiressin aquesta Proposta,” ha manifestat Elena Baquero per tancar la seva valoració de la PNL que el Grup Popular vol dur a la Comissió d’Economia.