DSC_0670

El Govern Bauzá certifica la marginació de Menorca respecte de l’ús sociosanitari de Verge del Toro

.- El conseller Sansaloni es nega, malgrat ser un compromís electoral del PP, a oferir al Verge de Toro el mateix tracte que els diputats populars volen donar a Can Misses (Eivissa) i Son Dureta (Mallorca) per convertir-los en centres sociosanitaris.

 
El Ple del Parlament ha viscut avui un nou capítol de la marginació que el Govern Bauzá sotmet a Menorca amb l’aquiescència dels diputats menorquins (entre els quals hi ha el President del Consell Santiago Tadeo i el regidor de Maó Alejandro Sanz).

 

En aquest cas ha estat el Conseller Sansaloni qui s’ha negat en rodó a contestar la pregunta que li ha formulat el diputat Marc Pons per demanar-li si està disposat “a oferir al Verge del Toro el mateix tracte que va brindar per a Son Dureta i Can Misses.”
Pons ha fet aquesta pregunta després del que va succeir durant el plenari de la setmana passada. Un ple del Parlament en el qual -“sense cap explicació raonable, sense que els diputats populars demostressin la més mínima intenció de defensar els interessos dels menorquins i amb un Consell de Menorca que ni hi és, ni se l’espera-, aquesta mateixa Cambra acordava per unanimitat dos plans d’adequació arquitectònica per fer dels edificis de Son Dureta a Mallorca i Can Misses a Eivissa dos grans espais sociosanitaris...i en canvi en la mateixa votació negaven al Verge del toro de Menorca aquest mateix pla.”
Durant la seva intervenció Pons ha qualificat d’injustificable aquesta marginació que el Govern sotmet de nou a Menorca, amb el consentiment, per acció o per omissió, del PP i dels equips de govern del Consell i de l’Ajuntament de Maó. El diputat ho ha resumit en tres punts principals. En primer lloc ha exposat que el cost de rehabilitació de “Son Dureta, i tal vegada el de can Misses, serà superior al del Verge del Toro;” en segon ha insistit que “a Menorca també són necessàries places sociosanitàries,” i en tercer ha recordat que l’adequació del Verge del toro en un centre sociosanitari “era un compromís electoral del PP.” Però els diputats menorquins del PP “van ignorar tot això i van votar sí als projectes de Mallorca i Eivissa i van votar no al de Menorca.”
Davant aquesta injustícia territorial, d’aquesta discriminació i d’aquest –l’enèsim- incompliment electoral l'única resposta del conseller Sansaloni ha estat la de cercar el ‘i tu més’ i de fer, de nou, oposició de l’oposició. Unes respostes impròpies d’un partit i d’uns responsables institucionals que fins fa unes setmanes encara defensaven el Verge del Toro com a un centre sociosanitari –només cal veure les declaracions de la consellera Herràiz el dia que el DM va destapar la notícia de la reversió o les afirmacions que la mateixa consellera va fer al ple insular de gener en resposta a una qüestió plantejada pel Grup Socialista-

 

El negoci de na Peix Frit
De fet durant la seva segona intervenció Pons ha exposat que amb la decisió del PP no només està en joc convertir el Verge del Toro en un centre sociosanitari. El diputat els ha recordat que entregaran l’edifici (amb unes vistes espectaculars sobre el Port de Maó) a la Tresoreria de la Seguretat social “perquè el vengui al millor postor i després el requalificaran en funció del que els hi demanin –el promotor privat-. El Govern Rajoy vendrà l’edifici (que prèviament li hauran entregat) i ells es quedaran els doblers mentre Menorca hi torna a perdre una altra vegada...ni doblers, ni edifici, ni servei...
En definitiva “no n’hi ha prou que Menorca estigui a la cua d’Espanya en inversions de l’Estat, que no vinguin les inversions estatutàries, que no hi hagi nou Règim Especial de Balears...no en tenim prou amb tot això, que a més hem d’entregar els edificis perquè el Govern de Madrid els vengui i es quedi amb els nostres doblers. Hauran fet el negoci de na Peix Frit.”