El diputat Guillem Garcia torna a preguntar al Govern de l’Estat sobre el futur de la dessaladora de Ciutadella

 

El diputat del PSOE Menorca al Congrés Guillem Garcia Gasulla, junt amb els seus companys de Balears Sofía Hernanz i Pablo Martín, ha registrat una nova pregunta amb sol•licitud de resposta escrita relativa a la situació de la dessaladora de Ciutadella.

 
A partir del fet que els “anàlisis més recents de l’aigua subterrània a l’illa de Menorca continuen donant valors de nitrats superiors a 50 mg/l, valors que la fan inadequada pel consum humà,” Guillem Garcia formula una doble pregunta al Ministeri de Medi Ambient. En primer lloc demana quines seran les mesures que adoptarà per aconseguir un correcte y saludable proveïment d’aigua potable a la població de Menorca. En segon pregunta si quatre anys després d’haver-se acabat la construcció d’aquesta infraestructura continuarà sense posar-se en funcionament, com un monument a la ineficàcia i al sense sentit (‘sin sentido’).

 
El diputat torna a formular aquesta demanda després que al juliol de l’any passat el Govern de l’Estat respongués a una pregunta similar donant per fet que la dessaladora de Ciutadella ja funcionava (nota del 4 de juliol de 2013).

 
Una resposta que evidenciava dues realitats: D’una banda que la suposada feina -si és que n’hi ha hagut- dels responsables del PP a nivell municipal, insular i autonòmic per implicar al Govern de l’Estat en la resolució del problema de la contaminació dels aqüífers no ha servit absolutament per a res.

La segona lectura posava en evidència que els compromisos dels populars menorquins i balears de connectar la dessaladora de Ciutadella amb la zona del Llevant de l’illa, amb el suport del Govern Espanyol i la Unió Europea, era  un altre cas de fum de formatjada del PP. Un altre cas, però no un cas més, ja que tal com va denuncia Garcia Gasulla, aquesta situació “afecta la salut dels ciutadans de Menorca, als qui no es protegeix el dret bàsic a un subministrament públic d'aigua suficient i de qualitat.”

 
Així el diputat socialista torna a lamentar, tal com va fer fa 9 mesos, que hagi de ser “l'oposició qui insisteix en aquest greu problema de l'aigua i no siguin les autoritats del Consell Insular i del Govern Balear els qui persegueixin i assoleixin la solució, tenint en compte els reiterats compromisos i promeses que han fet sobre aquest problema i la suposada facilitat que els concedeix ser membres de la mateixa formació política que el Govern central.”