Susana Mora amb companys i companyes socialistes

Discurs Institucional de Susana I. Mora Humbert

PRESIDÈNCIA DEL CONSELL INSULAR DE MENORCA 2017-2019

7 de juliol de 2017

 

Em permetin que les meves primeres paraules com a Presidenta del Consell siguin d’agraïment.

 

D’agraïment al suport que m’acaben de donar els Consellers i les Conselleres dels grups polítics que duim dos anys de treball conjunt des de la lleialtat i la confiança, des del respecte a les diferències i la voluntat sempre compartida de la suma. Seguirem, demà com ahir, fent feina junts per Menorca i per a les menorquines i els menorquins.

 

Vull dedicar unes paraules d’agraïment, també per la seva feina i tenacitat, als qui avui no m’han votat. La seva responsabilitat d’oposició és imprescindible a l’hora de fer aquest camí compartit.

 

Així com és imprescindible la feina de cada dia de tot el personal de la casa, preparat i capaç, que s’esforça sempre en fer la vida millor a les menorquines i els menorquins. Gràcies per l’esforç i per la lleialtat al Consell i a tota la gent de Menorca.

 

I el meu més sincer agraïment, també i sobretot, per a totes les persones que ompliu avui aquesta plaça pública que és, ha de ser, la seu del Consell. Tots vostès són, en la suma del conjunt i amb les entitats i associacions que, a través de tots vostès, hi són representades, una mostra cabal del vigor i de la diversitat de la societat menorquina.

 

No us oblid, amics alcaldes i alcaldesses. Sou la veu més legítima de les aspiracions col·lectives, companys i companyes lleials en aquest difícil remar de cada dia. La vostra paraula s’ha de poder sentir ben fort en aquesta casa, l’he de saber escoltar amb tota la meva atenció i enteniment.

 

Com tampoc no us oblid, Conselleres i Consellers del govern… Senyora Presidenta, estimada Francina…

 

Les coses han canviat. Així com fins ara heu demostrat i a bastament i us ho agraïm de manera ben sincera la vostra lleialtat i consideració cap a les necessitats de les menorquines i els menorquins, des d’ara mateix vull comprometre amb tots voltros, Consellers i Conselleres i d’una manera ben especial amb tu, Presidenta tota la meva lleialtat.

 

Juntament amb la meva lleialtat, Presidenta bé ho entendràs, hi trobaràs la més alta exigència, la insistència més ferma en la defensa dels interessos de Menorca, en l’impuls de tants projectes compartits com tenim i com tindrem. Alguns els tenim ben avançats, d’altres embastats, molts més estan per venir… Juntes els sabrem tirar tots endavant. Sempre des del respecte i el diàleg, des dels valors que ens agermanen.

 

Gràcies per ser aquí i, sobretot, Presidenta, per la teva feina per a les illes i per Menorca.

Amic Vicent, President d'Eivissa. Que ben prest puguis tornar a ser a la taula del Consell per seguir treballant amb coratge per la teva illa.

 

Em permetin un últim agraïment, ben especial.

 

Maite, Presidenta: avui prenc el relleu. Maldaré estar a l’alçada del compromís que compartim. Gràcies per tot i endavant amb la feina, que és molta i cada dia se’ns en gira de nova. Avui canvia la veu, però la paraula continua.

 

La nau del Consell avui té un bon navegar, s’ha demostrat capaç sempre de travessar els embats que s’ha trobat d’ençà que Menorca va començar a guanyar capacitat de decidir el seu futur.

 

Però n’hem de mester encara més, molt més…

 

El Consell encara és jove. Tots els presidents i presidentes que m’han precedit han lluitat per a dotar-lo de musculatura, noves competències, més capacitat de decisió i de finançament perquè Menorca vagi guanyant estropada, tengui força i nirvi per avançar cap al progrés, sempre des de la manera de fer pròpia, singular, de Menorca.

 

Gairebé tots sou avui aquí… Permeteu-me un record emocionat per un dels pioners, Tirso Pons, que ens va deixar massa prest.

 

En l’exemple de tots i de totes les que m’han precedit hi veig reflectit allò que amb certesa avui puc comprometre amb vostès, amb les ciutadans i les ciutadanes de Menorca: el meu esforç i la meva feina, la meva voluntat de diàleg i la meva estima sincera per Menorca.

 

Maldaré estar a l’alçada. Segur que entre les llums també hi podrem trobar ombres, que no tot com sempre passa seran encerts.

 

Però faré feina sempre des de la voluntat de construir un present millor, de més benestar i de més prosperitat per a tothom, per a totes i per a tots.

 

I per un millor futur, també, on les nostres filles i els nostros fills puguin aprendre a estimar Menorca, hi puguin trobar les millors oportunitat per a créixer com a persones i ciutadans des de la felicitat. On es puguin mirar i puguin mirar Menorca i es sentin orgullosos de que haguem sabut preservar els valors, el paisatge i la voluntat de convivència que sempre ha imperat a la nostra illa. I que ho haguem sabut fer, entre totes i tots, des del respecte a la diferència en la igualtat.

 

Moltes Gràcies de tot cor per la seva confiança.