IMG_4803

Acord per a la constitució del Govern del Consell Insular de Menorca

ACORD POLÍTIC PER A LA CONSTITUCIÓ DEL GOVERN

DEL CONSELL INSULAR DE MENORCA, 2015-2019

 

 

A les eleccions del 24 de maig de 2015, la ciutadania de Menorca es va expressar de manera clara i contundent a favor d’un canvi polític en profunditat, tant en els continguts com en les formes.

 

Els resultats electorals van requerir a les forces progressistes de Menorca a donar compliment a aquest mandat ciutadà, posant-se d’acord per constituir un govern que respecti la pluralitat de les diverses formacions polítiques, la unitat d’acció en base a uns acords programàtics de consens, i la generositat i el diàleg permanent com a forma de relació i actuació.

 

És per açò que els representants de PSOE, Més per Menorca i Podem,

 

ACORDEN:

 

  1. Formar govern al Consell Insular de Menorca, amb la participació dels vuit consellers d’aquests tres grups.

 

  1. El govern constituït tindrà com a eix principal de la seva acció i gestió els dos documents que s’annexen a aquest acord: d’una banda, el programa consensuat i acordat entre els tres grups, a favor del progrés i el benestar dels habitants de Menorca; de l’altra, l’organigrama que regirà aquest mandat.

 

  1. Els tres grups constituiran aquest govern amb una presidència compartida per torns de dos anys. En primera instància, investiran Presidenta del Consell Insular de Menorca la Consellera de Més per Menorca Maite Salord Ripoll. En complir-se els dos anys de la investidura, els mateixos grups investiran Presidenta, fins a la resta del mandat, la Consellera del PSOE Susana Irene Mora Humbert.

 

  1. L’exercici d’aquest mandat es durà a terme des de paràmetres de lleialtat mútua, amb un funcionament transparent i transversal. Cadascun dels tres grups reforçarà de forma permanent i contínua el compromís anteriorment expressat, per garantir el mandat de canvi sorgit de les urnes. A tal efecte, es constitueix una Comissió de Seguiment del pacte, formada per dos representants de cada formació, que es reunirà de manera periòdica, o a petició de qualsevol de les parts.

 

Aquest acord obre una etapa d’esperança. La gran responsabilitat adquirida amb la ciutadania exigeix un govern fort, estable i eficaç, capaç de retornar la il·lusió, millorar les condicions de vida dels habitants de Menorca, i fer de la política l’art de viure en pau.

 

 

A Menorca, dia 3 de juliol de 2015.