• Model territorial
  • visita
Comité Insular 25.06.2015

Posicionament del Comitè Insular del PSOE Menorca sobre les negociacions respecte del futur govern del Consell Insular de Menorca

Després de l’evolució de les negociacions i de la postura expressada en la reunió d’avui per part de les altres formacions, el Comitè Insular del PSOE  Menorca ha decidit per unanimitat:

 

Continuar defensant la Presidència per a Susana Mora, per coherència amb els resultats electorals (coherència plenament demostrada en els acords de governabilitat de les forces d’esquerra en els municipis on el PSOE  no ha estat la candidatura progressista més votada), per respecte als nostres afiliats, simpatitzants i votants i per complir el mandat dels òrgans de direcció del Partit. Un posicionament que seria el fidel reflexe del canvi que han votat els menorquins i menorquines. El PSOE  Menorca vol ser allà on els ha posat la ciutadania.

 

Per això, i davant la postura inamovible de Podemos no donar suport en cap cas a la Presidència de Susana Mora (a diferència el que ha succeït respecte de la presidència del Govern Balear) el PSOE Menorca contempla dos possibles escenaris:

 

.- Per responsabilitat i per  tal d’assolir un govern d’esquerres fort, estable, eficaç i operatiu, amb suficients garanties de confiança mútua, que pugui aplicar tots els punts acordats, la conformació d’un equip de govern amb Més per Menorca.

 

.- En cas de ser impossible aquest primer escenari, el Comitè Insular del PSOE ha aprovat la possibilitat que el Grup Socialista del Consell sigui a l’oposició i faciliti la conformació d’un equip de govern de Més i Podemos garantint sempre l’execució de polítiques progressistes d’equitat, defensa de l’Estat del Benestar, respecte al territori i que la recuperació econòmica arribi a tota la ciutadania.

 

En definitiva el PSOE  Menorca manté la postura expressada des d’un primer moment:

 

Defensar el dret a obtenir la Presidència del Consell i garantir la conformació d’un govern progressista

 

  • xoriguer

    Me parece decente la propuesta. Pienso que es muy necesario un gobierno que respondan a las reivindicaciones de los ciudadanos, y en unas elecciones en donde un partido ha sido el más votado de los que confluyen es normal que tenga la responsabilidad de coordinar y de gestionar. PODEMOS debería ser más claro, y a la hora de analizar el pasado tendría que tener en cuenta que otros también han tenido responsabilidad. El error es demonizar a uno y luego pedirle que colaboren. PODEMOS podría mantenerse al margen y no participar hasta que aclaren sus políticas y su sistema organizativo que estarán hipotecando continuamente muchas actuaciones.Un gobierno Psoe y Més sería más estable en el primer momento.

  • maria bagur

    Ja està bé!!! Sempre el mateix amb els de Més!!!Quan eren Psm eren els que més col.locàven afiliats seus,
    als orguens de govern!! Bona proposta Susana Presidenta!!!!