17793149_10210914236365253_1206985840_n (1)

Les propostes socialistes de política general al Consell Insular de Menorca dirigides a les persones

Les propostes socialistes presentades per la cap del grup socialista al Consell Insular de Menorca, Susana Mora, al plenari extraordinari del passat dilluns 3 de març volen posar en valor i prioritzar les polítiques adreçades a les persones. Van dirigides a promoure el benestar social dels ciutadans de Menorca, a gestionar de forma sostenible el territori on les persones conviuen i a apostar per unes polítiques d’ocupació que donin oportunitats als col·lectius més prioritaris com són els joves i els majors de 45 anys. Unes propostes, en definitiva, pensades per als menorquins i les menorquines. 

Així des de l’àrea de Benestar Social, gestionada per la consellera socialista Maria Cabrisas proposa, entre d’altres, seguir treballat per disposar del primer Pla de Suport a la Família de Menorca. De fet, el 29 de març es va constituir la Comissió Específica de Consell de Serveis Socials de Menorca per a la redacció d’aquest Pla que està en fase de revisió de l’estructura del primer esborrany. Una altra proposta és la de mantenir i ampliar el programa de beques per als menjadors escolars d’estiu on la novetat i impuls que fa la conselleria socialista és que es pugui fer realitat a tots els ajuntaments de l’Illa que ho necessitin. Paral·lelament, s'estan reforçant les campanyes per a la captació de noves famílies acollidores per conscienciar a la societat de la necessitat que tenen els fillets acollits a la Casa d’Infància de créixer dins d’un nucli familiar. En aquesta línia, s’augmentaran les ajudes econòmiques destinades a aquestes famílies i s’incorporarà una nova figura; la de la família especialitzada. A més a més, s'està treballant en la proposta de reformar l’edifici de Bintalfa per formar part de la residència Trepucó per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental. I es manté ferma la promesa electoral de treballar perquè sigui possible convertir l’antic edifici Verge del Toro –el qual està en bones condicions segons els informes tècnics-, en un centre sociosanitari. Finalment es destaca, entre altres moltes actuacions,  el Pla d’acollida per a persones refugiades que es treballa conjuntament amb el Fons Menorquí de cooperació i en coordinació amb tots els ajuntaments de Menorca.

Per altra banda, i en relació a les àrees d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports gestionada pel també conseller del grup PSOE, Miquel Company, s’està apostant per polítiques d’ocupació amb projectes que ofereixen més oportunitats als col·lectius prioritaris: els joves i les persones amb més de 45 anys. S’està avançant, també, amb l’elaboració del Pla Menorca Jove, un compromís programàtic que vol tornar a donar veu i propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament de Menorca. En matèria d’esport, s’està apostant en temes d’esport i salut, així com garantir la igualtat i l’accessibilitat econòmica i social per a la pràctica de l'activitat física i impulsar valors educatius en l’esport. Per això es continua dinamitzant les ajudes perquè joves amb dificultats econòmiques puguin accedir a les activitats físiques sense que l'economia sigui una barrera. Pel que fa a la innovació, en el programa electoral del PSOE exposava que el Centre Bit fos el principal eix de foment de les TIC i així està essent.

Finalment, des de l’àrea d’Ordenació Territorial i Turística gestionada per la vicepresidenta primera i portaveu del grup socialista, Susana Mora, es té com a base que la qualitat i benestar social parteix de l'enfocament que les persones viuen a un territori que s’ha de gestionar i per això el grup socialista posa en valor que el PTI i el PDT ja estiguin en fase de redacció, dues eines d’origen socialista que tornen a posar-se a disposició per a la seva participació i diàleg per tota la ciutadania amb l’objectiu de mantenir i actualitzar el model territorial sostenible que ens caracteritza i distingeix com a societat.

En definitiva, el grup PSOE des de les àrees de gestió al Consell Insular de Menorca continua amb el seu compromís programàtic i polític amb la ciutadania menorquina de primar i treballar posant l'accent en les persones i el seu benestar des d'un enfocament transversal a totes les àrees gestionades des de la màxima institució insular.