Infografia Visibles

Entre 2015 i 2017 Menorca ha rebut prop d’1’M€ de finançament del SOIB per a la contractació de persones majors de 35 anys

Impulsar polítiques actives d’ocupació adreçades a persones de més edat aturades de llarga aturada i a joves esdevé un dels principals compromisos dels i les socialistes de Menorca, i ho estem fent realitat treballant de valent des de les diferents institucions on governem. Amb aquest compromís es fa front, de manera urgent, a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes brindant-los noves oportunitats de reinserció laboral amb la posada en marxa de diferents projectes.

 

En aquesta línia, dins del marc de contractacions actives d’ocupació que porta a terme el Consell Insular i els ajuntaments amb el finançament del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) sota la gestió del nostre company Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Industria del Govern Balears, un d’aquests projectes és “Visibles”. Aquest programa pretén millorar les possibilitats d’accés de persones de més edat  desocupades en el mercat de treball per tal que les entitats locals les contractin per executar obres o serveis d’interès general o social.

 

Entre la convocatòria de 2015/2016 i 2016/2017 s’han destinat un total de 911.891,37€ i s’han contractat 83 persones. La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Ciutadella, dirigida per la nostra companya Noemí Camps, ha impulsat la contractació de 22 persones amb una partida de 238.038,54€. De la mateixa manera, a l’Ajuntament de Maó, els socialistes Vicenç Tur i Carlos Montes, regidors de la mateixa àrea, han fet realitat la contractació de 48 persones amb una partida total de 472.229,98€. Igualment, Teresa Borràs, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Sant Lluís, ha contractat un total de 9 persones amb una partida de 53.845,67€. La nostra companya Regina Sintes, de l’Ajuntament des Mercadal, ha contractat 1 persona, contractació per la qual ha rebut 10.977,18€. Pel que fa a la Conselleria d’Ocupació del Consell Insular de Menorca, liderada pel conseller socialista Miquel Company, s’han contractat 13 persones amb una partida de 136.800€.

 

Quant a la convocatòria 2017/2018, s’han destinat un total de 636.225,74€ i s’ha fet efectiva la contractació de 60 persones.

 

La Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, ha volgut destacar que “aquestes dades són molt positives per a Menorca i són fruit del compromís real que tenim amb la ciutadania, perquè el seu benestar és un dels pilars fonamentals a tenir en compte i que ens serveix per seguir impulsant polítiques socials i d’ocupació, tot i que hi queda molt a fer”. A més a més, també és important apuntar que “els menorquins i les menorquines van confiar en nosaltres el 2015 per tornar a posar les institucions insular al servei de les seves necessitats i així ho seguirem fent”.

 

Amb tot, el PSOE Menorca seguirà fent realitat el compromís amb la gent, amb el seu benestar i amb la generació d’oportunitats d’ocupació, així com també seguirem treballant de forma conjunta i coordinada amb tots els municipis, el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears per impulsar polítiques socials i d’ocupació que millorin la qualitat de vida de tots els ciutadans i les ciutadanes de Menorca.