El PSOE Menorca dóna suport al sistema educatiu de 0 a 3 anys i demana que sigui el Consell Insular i el Govern Balear les institucions que ho regulin des de la seva pròpia competència

  • Lamentem que el Govern de Mariano Rajoy hagi destinat 0€ per inversions en educació infanti i, en canvi, el Govern Balear, presidit per Francina Armengol, un total de 5,2 milions d’euros

Els i les socialistes de Menorca defensem el model educatiu 0-3 existent a Menorca, un model referent a la resta de la nostra comunitat impulsat per governs progressistes que conviu amb una realitat assistencial a la que no podem donar-li l’esquena. És necessari, també, seguir treballant per evitar tenir xarxes paral·leles que vagin en contra de la igualtat d’oportunitats, de la qualitat i de l’equitat, tres conceptes bàsics de l’atenció educativa dels nostres ciutadans més petits i que, entre tots i totes, hem de promoure.

Volem recordar que durant la legislatura 2011/2015 governada pel Partit Popular de Mariano Rajoy, es va destinar zero euros per inversions en escoletes, mentre que el govern socialista de J.L. Rodríguez Zapatero en va destinar 14 milions d’euros per Balears. En aquesta línia, el Govern Balear presidit per la nostra companya socialista Francina Armengol i des de 2015, n’ha destinat 5,2 milions d’euros front 0€ del Ministeri d’Educació. A més, lamentem que, amb la Llei Montoro vigent, es prohibeixi als Ajuntaments poder realitzar inversions en competències que no són pròpies, com n’és el cas de l’educació de 0 a 3 anys. En resum, denunciem que totes aquestes dades demostren i avalen la poca implicació del Govern Central en millorar l’educació infantil i, en conseqüència, el seu benestar.

Així, tenint en compte que des de l’any 2008 les escoletes estan regulades i les guarderies no, i que existeixen guarderies que no estan regulades legalment però sí emparades judicialment, creiem que esdevé necessari que sigui el Govern Balear i el Consell Insular, les institucions que estudiïn la manera de regular-ho des de la seva pròpia competència, sempre de manera conjunta i coordinada.